Marketing

Smart Media Agency is genomineerd voor twee Content Marketing Awards

Content marketing is vandaag de dag een van de meest efficiënte marketingstrategieën. Slimme content bezit de kracht om te inspireren, emoties op te wekken en antwoorden te bieden op brandende vragen van je doelpubliek. In dit digitale tijdperk is content marketing uitgegroeid tot een van de krachtigste tools om zowel B2B als B2C-klanten te bereiken.

by Smart Media Agency BE | november 8, 2022

Elke dag zetten miljoenen bedrijven over de hele wereld de kracht van content marketing in via blogs, artikels, podcasts en op maat gemaakte campagnes. Om de creativiteit binnen deze industrie te erkennen en de beste contentmakers in de bloemetjes te zetten, bekroont de Content Marketing Association (CMA) de meest ingenieuze campagnes, strategieën, teams en makers binnen de contentmarketingindustrie met een jaarlijkse award. De awards worden toegekend tijdens de Internationale Content Marketing Awards op donderdag 24 november 2022. Deze gerenommeerde internationale awards worden wereldwijd gezien als een keurmerk dat staat voor topkwaliteit en creativiteit.  

Dit jaar prijkt Smart Media Agency voor het eerst op de shortlist van niet één, maar twee categorieën. Elke campagne wordt geëvalueerd door sommige van de grootste onafhankelijke contentmarketingexperts binnen de sector. “We zijn enorm trots dat we zijn genomineerd voor deze awards, en het is geweldig dat ons team de waardering krijgt dat het verdient. De afgelopen jaren hebben we fors geïnvesteerd in meer contentmarketingoplossingen voor onze klanten. Het is fijn om daarvoor de erkenning van de industrie te krijgen”, zegt Christian Nikuna Pemba, CEO van Smart Media Agency Benelux.

Best Content Campaign
content
Smart Media Agency werkte een 360°-campagne uit om de merkbekendheid van het Belgische bier MARTHA te vergroten, zowel lokaal als internationaal. Smart Media Agency kwam daarvoor op de proppen met een zoektocht naar MARTHA, een mysterieuze figuur die zich schuilhield op een geheime locatie in België. Daarmee ging de campagne verder dan bier, maar voegde ze ook een menselijke factor toe aan het verhaal. Het doel van de campagne was de geheime locatie te achterhalen en de identiteit van MARTHA te onthullen. De campagne werd zowel online als offline gelanceerd via sociale media, televisie, print (Fokus Zomer) en een audiospot. Het werd een groot succes: de publieksbetrokkenheid nam toe met 1430 procent en in totaal werd de video 90.000 keer bekeken. MARTHA is sindsdien breed bekend in België en het bereik is enorm gegroeid.

De juryleden beoordelen de campagne op basis van creativiteit, strategie en een brede waaier aan skills, gaande van planning en inzicht tot distributie en evaluatie. Daarbij zullen ook de resultaten op vlak van klantenbinding en -werving, de toename van verkoop, marktaandeel en merkbekendheid, en de impact op businessresultaten in overweging worden genomen. 

Best Branded Podcast

nominationsIn samenwerking met Enterprise Europese Network Flanders (EEN) lanceerde Smart Media Agency een podcast die inzicht en inspiratie biedt voor Europese ondernemers in Vlaanderen. De reeks bestaat uit zes afleveringen waarin drie experten praten over ondernemen in Europa. De podcast focust op de prominentste aspecten van het ondernemerschap en legt uit hoe EEN bedrijven kan helpen om de volgende stap te zetten. Om het bereik te vergroten wordt de podcast gepromoot in een begeleidend artikel en via een betaalde push op Spotify. De campagne loopt momenteel nog. 

Naast de content zelf, die entertainend, boeiend en informatief moet zijn, beoordelen de juryleden ook de toegevoegde waarde van de podcast voor het klantenbestand van het merk, de toename in bereik en de aantrekkingskracht voor nieuwe doelgroepen.  

Share

misschien vindt u dit leuk...

Culturele gevoeligheid in internationale marketing

Marketing
by Smart Media Agency BE

Een sterk merkimago als start-up, hoe doe je dat?

Marketing
by Smart Media Agency BE

De impact van diversiteit en inclusie-initiatieven op organisaties

Marketing
by Smart Media Agency BE

Blik op de toekomst: hoe ziet marketing er binnen tien jaar uit?

Marketing
by Smart Media Agency BE

Waarom contentmarketing de hoeksteen van succes is in de digitale wereld

Marketing
by Smart Media Agency CH

Vijf zaken die je moet weten over contentmarketing

Marketing
by Smart Media Agency BE