Marketing

Wie is Martha?

Sexy, gek, gelukkig, wild en ruig: voor velen omschrijft het helemaal de vibe van deze zomer, maar waarom niet evengoed de smaak? Deze trefwoorden vatten namelijk perfect het unieke karakter samen van Martha Bier, een dynamisch brouwsel dat je de komende periode overal in ons land kunt (her)ontdekken.

by Smart Media Agency BE | juli 13, 2022

Geen Belgische zomer zonder een verse pint in de hand. Dat wist men in de jaren 20 al, waar de mysterieuze Martha in het pittoreske dorpje Heule een recept ontwikkelde voor haar favoriete brouwsels. Niet enkel haar bier, maar ook haar hele persoon was enorm geliefd, en dat tot op de dag van vandaag. De brouwersgemeenschap The Brew Society bouwt al meer dan 100 jaar verder aan hun biercommunity, met de verleidelijke Martha als vlaggenschip. Maar wie is Martha nu eigenlijk?

Crossmediale marketingcampagne

In samenwerking met het Antwerpse contentmarketingbureau Smart Media Agency zette de Brew Society een spannende zoektocht op naar de geheimzinnige Martha. “De bedoeling was om, naast het vergroten van de naamsbekendheid, de community die er reeds bestond rond Martha Bier samen te brengen op een interactieve manier en vervolgens ook uit te breiden”, begint Kim Matthyssens, accountmanager digital marketing bij Smart Media. Met een uitgebreide campagne werd er op een speelse manier gezocht naar de échte identiteit van Martha. “Dat deden we via televisiespots, social media, printmedia en we hebben zelfs gewerkt met een chatbot – in samenwerking met Pili Pili Games – die meteen aangaf of de antwoorden tijdens de zoektocht klopten.”

Deze crossmediale aanpak zorgde ervoor dat The Brew Society zich kon onderscheiden van andere biermerken en verderging dan de iets klassiekere marketingbenadering. Marketing evolueert namelijk voortdurend verder als gevolg van de digitalisering en steeds diverser wordende maatschappij. “We hebben het vooral zo mysterieus mogelijk proberen houden, ook om dat speelse erin te houden”, gaat creative director Baïdy Ly verder. “Op deze manier kregen we een goede match tussen het spel, het product en het jonge en levenslustige karakter van het biermerk.”

We hebben het vooral zo mysterieus mogelijk proberen houden, ook om dat speelse erin te houden. Op deze manier kregen we een goede match tussen het spel, het product en het jonge en levenslustige karakter van het biermerk.

Baïdy Ly, Creative Director

Een Martha in ieder van ons

Na enkele weken zoeken vielen er drie finalisten uit de bus die werden uitgenodigd om een laatste spel te spelen in een gloednieuwe pop-up. Daarin bevond zich een spiegelkamer met een laatste raadsel: ‘Hier is Martha’. “De plottwist was dat er een Martha in every one of us zit”, verklapt Matthyssens. “Iedereen is namelijk een beetje sexy, gek, gelukkig, wild en ruig, en dat is wat de community bindt. Met elkaar en met het biermerk.” De gelukkige winnaar was Noé Cuvelier, die vanaf nu een jaar lang gratis zijn innerlijke Martha beter kan leren kennen.

Iedereen is namelijk een beetje sexy, gek, gelukkig, wild en ruig, en dat is wat de community bindt. Met elkaar en met het biermerk.

Kim Matthyssens, Accountmanager Digital Marketing

De pop-up met spiegelkamer kun je tijdens de Gentse Feesten nog tot en met 31 juli ontdekken, in de Vlaanderenstraat 94. Bezoekers kunnen daar kennismaken met Martha en krijgen bovendien een flesje en een bon mee om in nabijgelegen horecazaken gratis een Martha Bier te benuttigen. “Daarnaast kun je ook je eigen gewicht in bier winnen. Je moet simpelweg langsgaan en het formulier invullen om kans te maken”, sluit Matthyssens af.

Share

misschien vindt u dit leuk...

De impact van diversiteit en inclusie-initiatieven op organisaties

Marketing
by Smart Media Agency BE

Blik op de toekomst: hoe ziet marketing er binnen tien jaar uit?

Marketing
by Smart Media Agency BE

Waarom contentmarketing de hoeksteen van succes is in de digitale wereld

Marketing
by Smart Media Agency CH

Vijf zaken die je moet weten over contentmarketing

Marketing
by Smart Media Agency BE

Podcast als leerzame en betrouwbare informatiebron

Marketing
by Smart Media Agency BE

Vijf clichés over branding die je moet vermijden

Marketing
by Smart Media Agency BE